kENUP Foundation: scepsis ten aanzien van vaccins in Duitsland neemt toe met nieuwe COVID-vaccins

KALKARA, Malta & BERN, Zwitserland & LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)–feb 12, 2021–
De eerste representatieve studie onder sceptici van COVID-19-vaccins, uitgevoerd door kENUP Foundation, de Zwitserse Academies voor Kunsten en Wetenschappen en het EIB-instituut, identificeerde het sociaaleconomische profiel en het consumentengedrag, evenals de dominante waarden en posities van COVID-19-vaccinsceptici en onderzocht mogelijke strategieën om de bereidheid om een COVID-19-vaccin te krijgen in dat cohort te vergroten.
Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210212005159/nl/
Most over- and underrepresented characteristics of vaccines skeptics (Graphic: kENUP Foundation)
In totaal vormt 19,6% van de Duitse bevolking de groep die sceptisch is ten aanzien van COVID-19-vaccins, degenen die de prik waarschijnlijk niet of zeer waarschijnlijk niet zullen nemen zodra ze deze aangeboden krijgen. Bijna 84,2% van die groep was vóór de coronacrisis niet tegen vaccins. Dit betekent dat 13,7 miljoen nieuwe sceptici bijdragen aan het hoge COVID-19-antivaccinsentiment.
De scepsis ten aanzien van het COVID-19-vaccin wordt voornamelijk gedreven door de angst voor langdurige schade (66,0%), het snelle goedkeuringsproces (54,7%) en de angst voor nadelige gezondheidseffecten (53,0%). Het hangt samen met de ontkenning van het coronavirus: 21,7% van de vaccinsceptici en 36,8% van de langdurige antivaccinisten is het er niet mee eens dat COVID-19 ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. De ontkenning van het virus dat veel mensen wereldwijd besmet, is respectievelijk 21,8% en 40% voor nieuwe sceptici en langdurige antivaccinisten.
Hoewel 69,3% van alle vaccinsceptici ervan overtuigd konden worden om het COVID-19-vaccin te nemen door middel van feitelijke garanties, stelt 69,4% van de langdurige antivaccinisten dat niets hen zou kunnen overtuigen. Als het gaat om de garanties die nodig zijn voor een verandering in houding binnen het totale cohort, staan uitsluiting van langdurige schade (52,0%), bewezen effectiviteit (40,8%) en het bewijs dat genen er niet door worden veranderd (32,0%) bovenaan de lijst. Bovendien overtuigen noch de goedkeuring van beroemdheden, noch de vooruitzichten op verre reizen de sceptici om zich te laten vaccineren. Vaccinsceptici lijken meer vertrouwen te hebben in vaccins afkomstig uit Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Vaccins uit Rusland, China en vooral India hebben een lage kans op goedkeuring door sceptici.
Het cohort van vaccinsceptici wordt gedefinieerd door een heersend gebrek aan levenszin en politieke participatie: 89,2% vindt dat ze geen invloed hebben op de politiek. Van de langdurige antivaccinisten geeft 35,2% uiting aan existentiële angsten en financiële zorgen, terwijl het leven voor 35,6% geen enkel perspectief biedt. In termen van politieke overtuiging neigt de anti-vaccinatiegroep overwegend in de richting van de AfD (43,0%, extreemrechts), maar ook de FDP (liberaal) en Die Linke (links) zijn oververtegenwoordigd, terwijl affiniteit met SPD (centrum-links), CDU/CSU (midden-rechts) en Die Grünen (groen) aanzienlijk ondervertegenwoordigd blijven. Gevoelens tegen vaccinatie zijn veel hoger bij mensen van niet-christelijke religies.
Het volledige rapport en meer informatie is te vinden op https://www.kenup.eu/press en https://www.covidx.eu
Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.
Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20210212005159/nl/
CONTACT: Contactpersoon voor de pers
kENUP: Tobias Mac-Lean,maclean@kenup.eu,https://www.kenup.eu
KEYWORD: MALTA SWITZERLAND EUROPE GERMANY LUXEMBOURG
INDUSTRY KEYWORD: INFECTIOUS DISEASES BIOTECHNOLOGY PHARMACEUTICAL HEALTH
SOURCE: kENUP Foundation
Copyright Business Wire 2021.
PUB: 02/12/2021 04:27 AM/DISC: 02/12/2021 04:27 AM
http://www.businesswire.com/news/home/20210212005159/nl