Faurecia en Immersion werken samen voor haptiek in de automobielindustrie

NANTERRE, Frankrijk en SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)–feb 3, 2021–
Faurecia, een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven voor technologie in de automobielindustrie en Immersion Corporation (NASDAQ: IMMR), de toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van technologieën voor haptiek, hebben vandaag een meerjarige licentieovereenkomst aangekondigd die Faurecia toegang geeft tot de haptische technologieën en oplossingen van Immersion. De overeenkomst stelt Faurecia in staat om geavanceerde, interactieve haptische gebruikersinterfaces te ontwikkelen met de nieuwste innovaties van Immersion.
Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210203006002/nl/
“Auto’s zullen in de nabije toekomst worden gebouwd met slimme technologie, die intuïtieve op aanraking gebaseerde interacties mogelijk maakt. Deze overeenkomst met Immersion breidt ons technologie-ecosysteem uit en illustreert onze vooruitstrevende benadering om te voldoen aan de technologische behoeften van gebruikers voor een verbonden en persoonlijke ervaring,”verklaarde Edouard Da Silva, directeur Display Global Product Line bij Faurecia Clarion Electronics.
“Haptiek biedt nieuwe mogelijkheden voor HMI’s in de automobielindustrie. Het stelt tactiele oppervlakken in staat om gemakkelijk op gebruikers te reageren en creëert nieuwe mogelijkheden voor OEM’s om de gebruikerservaring een nieuwe invulling te geven,zei Jared Smith, interim-CEO bij Immersion. “We zijn verheugd om met Faurecia samen te werken om verder te gaan dan de traditionele benadering van HMI-systemen voor de automobielindustrie en om nieuwe manieren te verkennen waarop we de bestuurder kunnen helpen veilig interactie te hebben met de auto.”
Volgens IHS Markit zal het gebruik van haptiek blijven toenemen en wordt verwacht dat multimodale HMI-systemen de komende jaren de standaard voor voertuigen zullen worden. Bovendien zullen capacitieve op aanraking gebaseerde systemen de primaire display-interface worden, waarbij tegen 2026 95% van het middenconsole-display is uitgerust met aanraaktechnologie.
De HMI-oplossingen van Faurecia zijn ontworpen met het oog op bruikbaarheid, met intuïtieve technologieën waarmee inzittenden via aanraking, gebaren of stem kunnen communiceren om infotainment, stoel- of thermische comfortopties te beheren. Als voorbeeld heeft Faurecia een schaalbare grafische interface met meerdere weergaven voor IVI ontwikkeld, genaamd Trenza. Om de afleiding van de bestuurder te verminderen, gebruikt deze technologie prioriteitsbeheer bij het vergroten of verkleinen van vensters. Het stelt gebruikers ook in staat om hun meest gebruikte apps of diensten te ordenen door ze simpelweg te slepen en neer te zetten in een gemakkelijk toegankelijke reeks opties bovenaan het scherm.
De haptiek voor Automotive Solution voorziet eersteklasleveranciers in de automobielindustrie van innovatieve gebruikssituaties, referentieontwerpen voor haptische implementaties, en software en technologieën om het gebruik van haptiek in geavanceerde HMI’s in auto’s te vergemakkelijken. Immersion blijft innoveren, nieuwe technologieën aanbieden en licenties verlenen voor eersteklasleveranciers in de automobielsector en andere leveranciers van componenten in de automobielmarkt.
De overeenkomst tussen Immersion en Faurecia is een licentie voor de gepatenteerde technologie van Immersion en voor haptische technologie-oplossingen voor touchscreens en bedieningselementen voor auto’s.
*Bron: IHS Markit – AutoTechInsight-webinar: De toekomst van gebruikersinterface en gebruikerservaring en SID-weergave weekoverzicht; augustus 2020
Over Immersion
Immersion Corporation (NASDAQ: IMMR) is de toonaangevende innovator van touch feedback-technologie, ook wel bekend als haptiek. Het bedrijf bedenkt, versnelt en schaalt haptische ervaringen door technologische oplossingen te bieden voor mobiele apparaten, auto’s, games en consumentenelektronica. Haptische technologie creëert immersieve en realistische ervaringen die digitale interacties verbeteren door het gevoel van de aanraking van de gebruiker in te zetten. Immersion heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië, met kantoren over de hele wereld. Meer informatie vindt u op www.immersion.com.
Over Faurecia
Faurecia is in 1997 opgericht en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereldwijde automobielindustrie. Met 248 industriële locaties, 37 R&D-centra en 115.500 werknemers in 37 landen, is Faurecia een wereldleider in zijn vier bedrijfsactiviteiten: Stoelen, interieurs, Clarion-elektronica en schone mobiliteit. Faurecia heeft zijn technologiestrategie gericht op het bieden van oplossingen voor het ‘Dashboard van de toekomst’ en ‘Duurzame mobiliteit’. In 2019 boekte de groep een verkoop van € 17,8 miljard. Faurecia is genoteerd aan de aandelenbeurs Euronext Parijs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.faurecia.com
Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’ die risico’s en onzekerheden met zich meebrengen, evenals veronderstellingen die, als ze nooit werkelijkheid worden of onjuist blijken, ertoe zouden kunnen leiden dat de resultaten van Immersion Corporation en haar geconsolideerde dochterondernemingen wezenlijk verschillen van de resultaten die expliciet of impliciet zijn geformuleerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen.
Alle verklaringen, anders dan verklaringen die historische feiten betreffen, zijn verklaringen die als toekomstgerichte verklaringen kunnen worden beschouwd. Voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen in dit document omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen over de toenemende bekendheid van haptische technologieën in de automobielmarkt, verklaringen over het potentieel voor de toenemende bekendheid van haptische technologieën om de automobielmarkt opnieuw vorm te geven, verklaringen over de rol van haptische technologieën in auto’s die in de toekomst kunnen worden ontwikkeld, en uitspraken over de toekomstige technologische ontwikkelingen en uitgaande licenties van Immersion.
De werkelijke resultaten van Immersion kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die worden vermeld of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen vanwege risico’s en onzekerheden die verband houden met de activiteiten van Immersion, waaronder, maar niet beperkt tot, een gebrek aan voortdurende innovatie in haptische technologie en veranderende voorkeuren en verwachtingen van de consument in relatie tot de automobielmarkt.
Voor een meer gedetailleerde uitleg van deze factoren en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen variëren, moeten geïnteresseerde partijen de risicofactoren bekijken die zijn opgesomd in het meest recente 10-K-formulier en 10-Q-formulier van Immersion, die beide zijn opgenomen in het bestand bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht weerspiegelen de overtuigingen en voorspellingen van Immersion per de datum van deze release. Immersion neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken als gevolg van financiële, zakelijke of andere ontwikkelingen die zich voordoen na de datum van deze release.
Immersion en het Immersion-logo zijn handelsmerken van Immersion Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
(IMMR – C)
Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.
Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20210203006002/nl/
CONTACT: Contactpersonen voor de media:
Linda Quach
Immersion Corporation
408-350-8832
lquach@immersion.comEric Fohlen-Weill
Faurecia
+33 (0)1 72 36 72 58
eric.fohlen-weill@faurecia.comContactpersoon voor investeerders:
Aaron Akerman
Immersion Corporation
514-987-9800 ext. 5110
aakerman@immersion.comMarc Maillet
Faurecia
+33 (0)1 72 36 75 70
marc.maillet@faurecia.com
KEYWORD: CALIFORNIA UNITED STATES FRANCE JAPAN NORTH AMERICA ASIA PACIFIC EUROPE
INDUSTRY KEYWORD: SEMICONDUCTOR AUTOMOTIVE MANUFACTURING SECURITY MANUFACTURING AUDIO/VIDEO AFTERMARKET AUTOMOTIVE OTHER TECHNOLOGY SOFTWARE INTERNET HARDWARE ELECTRONIC DESIGN AUTOMATION CONSUMER ELECTRONICS TECHNOLOGY ENTERTAINMENT MOBILE/WIRELESS GENERAL AUTOMOTIVE GENERAL ENTERTAINMENT ENGINEERING
SOURCE: Immersion Corporation
Copyright Business Wire 2021.
PUB: 02/03/2021 06:29 PM/DISC: 02/03/2021 06:28 PM
http://www.businesswire.com/news/home/20210203006002/nl